Pui vânătoresc á la Chef Radu Zărnescu

Chef Radu Zărnescu, președintele prestigioasei organizații profesionale a bucătarilor Euro-Toques România și coordonator Culinary Division Masters of Flames, vine cu o interpretare spectaculoasă a unei rețete tradiționale franțuzești!

Puiul vânătoresc este un preparat destul de complex. Timpul de preparare va fi de aproximativ 30 de minute, iar pe foc trebuie să stea circa 50 de minute.

Pui vânătoresc

Ingrediente (pentru 8 persoane)

  • 8 pulpe de pui sau 2 pui tăiați în patru
  • 500 g ciuperci de Paris proaspete
  • 4 foi de țelină
  • 2 cepe
  • 500 ml vin alb
  • 2 tablete de bouillon de volaille
  • 400 ml smântână
  • 2 kg cartofi
  • 200 g unt
  • 400 ml lapte
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 buchet de pătrunjel
  • sare și piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

  1. Se taie mărunt ciupercile și foile de țelină.
  2. Se taie ceapa și se pune o lingură de ulei de măsline și 25 g de unt pe foc, se adaugă ciupercile și ceapa și se prăjesc 5 min. Apoi se retrag din cratiță.
  3. Se pregătesc 500 ml de zeamă de carne. Se prăjesc bucățile de pui într-o lingură de ulei de măsline și 25 g de unt.
  4. Se adaugă apoi ceapa și țelina peste carne și se fierb vreo 8-10 min, amestecând mereu în oală.
  5. Se adaugă vinul alb și zeama de carne, bucățile de pui, ciupercile, dafinul și smântâna. Se dă în foc, apoi se reduce vreme de 40-45 min, acoperit.
  6. Se taie pătrunjelul.
  7. Se taie cartofii și se fierb 15 min.
  8. Se încălzește laptele.
  9. Se face un piure cu restul de unt și lapte și se sărează și piperează după plac.

Lasă un răspuns