Tot ce-i mai gustos pentru masa de sărbători cumperi dintr-un singur loc!
Magazinul de bucate tradiționale “La Mimi” este afacerea unei tinere din Sadu care duce mai departe cu mult drag munca familiei sale. “Gustul intens este specific produselor noastre. Toate sunt făcute în casă: brânzeturi, urdă, caș, cașcaval, burduf de munte. Secretul constă în calitatea laptelui. Noi suntem producători de lactate și susținem producătorii locali din zonă, adunăm și dăm clienților tot ce-i mai bun”, rostește cu mândrie în glas Maria Ivan.
Brânzeturi pentru toate gusturile găsiți în magazinul Mariei, de la brânza de burduf de munte la telemeaua veche de oaie, telemea de capră, vacă sau bivoliță, urdă, caș, cașcaval afumat sau neafumat, maturat ori îmbogățit cu chilli, smântână și unt, dar și o mulțime de afumături – slănină de Mangalița, slănină coaptă pe jar, salam, pecie, jumări, mușchi condimentat, cârnați de porc sau oaie, virșli de capră, tobă, pastramă de oaie. La toate acestea se adaugă pită, cozonaci, tăiței, dulciuri de casă, miere, zacuscă și dulcețuri.
Furnizori de voie bună
În magazinul său din Piața Cibin, Maria are parte mereu de clienți aflați în căutarea produselor montane, naturale, curate, așa cum le cunosc de o viață, dar în aceste zile este mai multă forfotă ca oricând. “Au început aprovizionările. Oamenii trimit pachete pentru copii, peste tot… deja se simte spiritul Crăciunului. La sărbătorile de iarnă, nu trebuie să lipsească toba, caltaboșul, cârnațul făcut de casă, pe lângă asta și o telemea proaspătă, un cașcaval bun, o pâine de casă, avem și cozonac și din toate. Și voie bună! Afumăturile, slănina afumată, cârnațul, caltaboșul, toba, toate merg ca pe bandă!”, se bucură tânăra întreprinzătoare.
Muncește cu plăcere
Deși are doar 25 de ani, Maria Ivan și-a găsit deja vocația. Îi place să fie propria ei șefă. Iar cei care îi calcă pragul își primesc marfa de cea mai bună calitate și o porție sănătoasă de bună dispoziție.
Maria a demonstrat deja că are multă ambiție, mai ales după ce a urmat în paralel Facultatea de Inginerie și o școală postliceală cu specializarea de asistent medical, iar din familie a învățat că secretul succesului este munca. Așa că își construiește succesul, pas cu pas, în fiecare zi.
“Am crescut la oi și cu multă muncă și a fost exagerat de greu. Am fugit de oi și m-am înscris la facultate. Am făcut inginerie, apoi asistență medicală, dar totuși nu a fost pentru mine. M-au ajutat, m-am dezvoltat foarte mult, dar apoi mi-am dat seama că o afacere proprie e altceva! M-am implicat total și asta se vede. Este o afacere, dar și o plăcere! Le ofer clienților ceea ce au nevoie, tot ce este pe gustul lor, chiar dacă asta e uneori o mare provocare. Îmi place să povestesc cu oamenii, să-i ascult, să-i fac să râdă… chiar dacă vin aici pentru 3 minute, să cumpere o bucată de brânză, le aduc și un zâmbet pe față”, a mărturisit ea.
Spor la cumpărături, însă atenție: produsele de “La Mimi” dau dependență!