Inspirație la raftul gastronomic

Mii de rețete, să ai de unde alege pentru răsfățul de sărbători, te așteaptă la raftul gastronomic al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Generoasa și savuroasa colecție a fost creată cu ocazia programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Silviu Borș, director: “Am selectat din raftul gastronomic o serie de cărți de bucate care prezintă rețete pentru pregătirea meselor de sărbători și vă poftim să vă inspirați din aceste idei culinare. Cercetând volumele propuse, veți descoperi o mulțime de informații și indicații privind prepararea bucatelor tradiționale sau din bucătăriile altor țări. Dacă doriți să aprofundați o anumită rețetă pentru a vă satisface gusturile sau pentru a-i surprinde plăcut pe cei dragi, nu ezitați să ne solicitați sprijinul! Prin intermediul Serviciului BiblioSuport vă stăm cu drag la dispoziție cu informații și documente: bibliosuport@bjastrasibiu.ro. Vă dorim spor și inspirație în bucătărie!”

De ieri, Biblioteca ASTRA a reluat desfășurarea activităților cu publicul, odată cu încetarea carantinei în municipiul Sibiu. Utilizatorii pot accesa serviciile bibliotecii de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 17:00, respectând toate măsurile privind sănătatea publică – purtarea măștii de protecție, igienizarea mâinilor și distanțarea fizică.

Pentru operațiunile de împrumut, restituire și consultare de documente, utilizatorii au acces în următoarele spații:

  • sediul istoric (Corp A) – str. G. Barițiu, nr. 5: Compartiment Adulți (parter), Compartiment Periodice (et. 1);
  • sediul nou (Corp B): – biroul din Foaier – intrare din str. G. Barițiu, nr. 7;
  • spațiul expozițional din Foaier – intrare din str. Mitropoliei;
  • filialele bibliotecii – doar la pupitrul amenajat la intrare.

În spațiile celorlalte compartimente și ale teraselor bibliotecii, accesul publicului rămâne momentan restricționat.

Pentru a reduce timpul petrecut la biroul de operațiuni cu publicul, cititorii au posibilitatea de a solicita sau rezerva documentele necesare telefonic (0269 210 551, 0269 215 775) sau prin e-mail la bibliosuport@bjastrasibiu.ro.

În egală măsură, în scopul protejării sănătății utilizatorilor și angajaților instituției, se recomandă accesarea serviciilor și resurselor disponibile online: catalogul online de pe website-ul bibliotecii, platformele electronice Cloud Library și Biblioteca Digitală și paginile social media: https://www.facebook.com/bibliotecasibiuastra/, https://www.instagram.com/bjastrasibiu/.

Lasă un răspuns