Condimente potrivite pentru toate felurile de carne și salate

Un succes culinar se construiește nu doar cu inspirație, ci și cu știință și tehnică!

Radu Anton Roman a grupat, în seria sa “Povestirile bucătăriei românești”, o frumoasă colecție de rețete tradiționale și sfaturi utile, iar noi ne-am gândit că, înainte de a stabili meniul zilelor festive ce ne stau înainte, trebuie să cunoașteți următoarele:

Compatibilități foarte simpatice

Frecați carnea asta – cu buruienile și semințele astea!
MIEL busuioc, rozmarin, usturoi
PORC tarhon, cimbru, piper, coriandru, ienibahar
PUI mărar, usturoi, hrean, pătrunjel
CURCAN mentă, piper, chimen, țelină
GÂSCĂ leuștean, mărar, pătrunjel, piper, ienupăr
RAȚĂ ardei iute, hasmațuchi, pătrunjel
VIȚEL pătrunjel, mărar, piper

 

 

 

Rețete delicioase cu carne aici.


Și pentru felurite salate este bine să folosiți condimentele potrivite, nu la întâmplare:

 

 

Salata de: merge perfect cu:
SFECLĂ ROȘIE hrean, chimen, boabe muștar
SALATĂ VERDE ceapă, mărar, usturoi
CASTRAVEȚI mărar, cimbru
ROȘII busuioc, piper, cimbru, usturoi
CARTOFI pătrunjel, chimen, mărar
FASOLE VERDE usturoi, tarhon, mărar
CIUPERCI pătrunjel, mărar, usturoi, cimbrișor
ARDEI COPȚI cimbru, leuștean, usturoi

 

Lasă un răspuns