Aromă de tradiții săsești de iarnă în Muzeul ASTRA

Cultura ne dă speranță, iar tradițiile ne rămân mereu aproape de suflet, chiar dacă trecem prin timpuri neobișnuit de grele!

Pentru a ne reaminti că lucrurile bune nu dispar niciodată, Muzeul ASTRA a organizat, ieri, două ateliere de decorare a turtei dulci și a coroniței de Advent așa cum făceau sașii sibieni de altădată.

Turtă dulce de casă după tradiția săsească

Ingrediente

  • 750 g făină
  • 120 g unt
  • 150 g miere
  • 250 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 100 g apă
  • 1 linguriță amoniac
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță cuișoare

Mode de preparare

  1. Pregătirea aluatului de turtă dulce: mierea de albine, untul, zahărul pudră și apa se pun într-o oală și se amestecă la foc potrivit. Se adaugă apoi amoniacul, scorțișoara, cuișoarele, ouăle și făina. Se amestecă bine și se lasă deoparte o noapte.
  2. Decupați aluatul cu forme speciale de sărbători.
  3. Se lasă 10 minute la cuptor.
  4. Se servește în familie, fiindcă vremurile nu ne permit să avem musafiri.
  5. Poftă bună!

“Evenimentul «Tradiții săsești de iarnă în Muzeul ASTRA» face parte din programul «Calea Minorităților Etnice a Muzeului ASTRA» de prezervare și promovare a patrimoniului cultural imaterial. Acesta s-a desfășurat ieri în gospodăria funcțională de viticultor sas din Șeica Mică, aflată în Muzeul în aer liber, și a cuprins două ateliere demonstrative de decorare a turtei dulci și a coroniței de Advent”, au precizat reprezentanții muzeului.

Lasă un răspuns