Tocană de cartofi cu crap

Un preparat simplu și gustos din bucătăria pescărească!

Ingrediente

  • 1 crap de aproximativ 1 kg
  • 1 ceapă albă
  • 3 linguri de ulei
  • 4 cartofi
  • 2 cești de apă
  • 1 linguriță de sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se curăță peștele, se spală, se taie în bucăți și se lasă la scurs.
  2. Se curăță și se taie în bucăți mari cartofii.
  3. Se încinge uleiul la foc potrivit și se adaugă ceapa tocată cubulețe, care se călește până se colorează în maroniu deschis.
  4. Se adaugă apa, sarea și piperul, apoi se aduce la clocot.
  5. Se pun peștele și cartofii, se acoperă și se lasă la fiert, la foc mic, aproximativ 20-25 de minute (până se înmoaie cartofii), apoi se ia de pe foc.
  6. Se servește cu pâine proaspătă și cu vin alb sec.

Rețeta asta-i din Deltă, dar merge la fel de bine dacă folosiți orice crap prins pe Olt, Târnavă sau Hârtibaci.

Pentru mai multe rețete cu pește, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu găsiți cartea “Bucătăria Dunării. Rețete și preparate pescărești” (Ed. Proilavia, Brăila, 2020).

Lasă un răspuns