Paste cu sos pesto de busuioc și parmezan

Ți-au făcut cu ochiul pastele artizanale cu spanac, pătrunjel, ardei galben sau morcovi ale Adelei Cărămizoiu?

Iată o rețetă pe care ne-o sugerează Adela!

Ingrediente

  • 200 g paste
  • 50 g busuioc
  • 6-8 linguri parmezan ras
  • 2 căței de usturoi
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare

Mod de preparare

  1. Pastele se fierb în apă clocotită, cu puțină sare, 8-10 minute.
  2. Când sunt fierte al dente, se strecoară, păstrând o cană din apa în care au fiert, și se amestecă cu pesto de busuioc (acesta se poate face cu ingredientele de mai sus, într-un mixer, pentru a obține o pastă delicioasă; ori poate fi cumpărat gata făcut).
  3. Se servesc fierbinți, cu sau fără parmezan deasupra.
  4. Poftă bună!

Lasă un răspuns