Nucile, un aliment inteligent

E sezonul lor, al nucilor. În esență, îți oferă atât de mult pentru atât de puțin, încât ar fi mare păcat să nu profiți, pe deplin, de toate calitățile și proprietățile pe care le dețin.

Sunt bogate în fibre, vitamina E, acid folic, magneziu, potasiu, zinc, cupru, seleniu și fier și sunt singurele oleaginoase care conțin acizi grași esențiali Omega 3 și iod.

Specialiștii spun că acizii grași polinesaturați care se găsesc în nuci ajută la reducerea colesterolul “rău” și a trigliceridelor, îmbunătățirea memoriei, precum și menținerea sistemului nervos sănătos.

E important de spus că nucile pot preveni boala Alzheimer. Cei predispuși la această boală pot întârzia simptomele și instalarea acesteia prin consumul zilnic de nuci.

Urmăriți doar cantitatea, atunci când e vorba de consumul de nuci! Datorită densității calorice de 600-650 calorii/100 gr, porția corectă s-ar rezuma la miezul de la patru nuci.

Lasă un răspuns