Cum se reabilitează corect o casă de patrimoniu?

Ansamblul Agora Cisnădioara și omul de afaceri sibian George Maxim au demarat un proiect care are în vedere reabilitarea vechilor case tradiționale din Cisnădioara.

“Proiectul constă în întocmirea unui jurnal public, cuprinzând toate demersurile administrative și juridice legate de reabilitarea fațadelor a două case săsești, situate în Cisnădioara, pe strada Subcetate, nr. 233 și 232. Casele sunt constitutive monumentului istoric de importanță A «Ansamblul rural Centrul istoric Cisnădioara».

Vom detalia toți pașii administrativi care trebuie urmați pentru reabilitarea unei fațade, demersurile către toate instituțiile implicate, de la Primăria Cisnădie, până la Direcția de Cultură a județului Sibiu. De multe ori, nu din rea voință, ci din lipsa informațiilor de specialitate, multe case vechi reabilitate sunt degradate, pierzând din valoarea lor patrimonială.

Demersul nostru implică consultarea specialiștilor în restaurarea caselor săsești și oferirea de informații oricărei persoane interesate să-și reabiliteze fațada casei, într-un mod legal, corect și moral, până la urmă”, au anunțat cei de la Agora.

Lasă un răspuns