Verză floștoroage ca la Alămor

Preparatul tradițional din Țara Secașelor pe care vi-l dezvăluim astăzi este o ciorbă bogată de varză și carne de oaie tânără, înmiresmată cu dafin, mărar și cimbru, apoi dreasă cu lapte și gălbenușuri.

Ingrediente

  • 1 kg carne de noatin
  • 5 cepe
  • 2 gogoșari
  • 2 morcovi
  • 1,5 kg varză
  • 100 ml bulion
  • 50 ml ulei
  • 1 frunză de dafin
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri oțet
  • cimbru
  • mărar
  • sare

Mod de preparare

  1. Carnea se pune la fiert în 4 litri de apă, se spumează și se lasă la fiert până când este aproape pătrunsă.
  2. Ceapa se pune la călit în ulei, apoi se adaugă și gogoșarul tăiat mărunt.
  3. Morcovii se taie rondele, varza se taie mai mare și se pun în straturi, în oala cu ciorbă, intercalate cu ceapă călită.
  4. Se pune oțetul, sare după gust, cimbru, mărar și bulionul.
  5. Când morcovii și varza sunt fierte, se ia ciorba de pe foc și se drege cu gălbenușurile amestecate cu laptele.

Lasă un răspuns