Oricine și oricând se poate răsfăța cu o cremă de zahăr ars, desertul clasic franțuzesc pe care-l găsești în marile restaurante, dar și în bucătăria bunicii.
Dacă sunteți începători, nu vă speriați de denumirea pretențioasă! Veți învăța cum se face de la un profesionist: maestrul Emilian Vârlescu. Talentat și modest ca întotdeauna, sibianul nostru ne arată că avem de a face cu o rețetă simplă și rapidă, din ingrediente puține.
Simplicity Crème Brûlée
Ingrediente
- 8 gălbenușuri
- 160 g zahăr
- 800 ml frișcă naturală fără zahăr
- 300 ml lapte
- un baton de vanilie
- zeama și coaja de la o lămâie
Mod de preparare
- Se încălzește frișca și laptele până la punctul de fierbere, apoi se amestecă cu galbenușurile bătute și cu zahărul.
- Se pregătesc 8 vase în care turnăm din compoziție și le dăm la cuptor timp de o oră, la temperatura de 160 de grade.
- Desigur, totul trebuie condimentat cu multă dragoste!
Mulțumim pentru lecția de azi, Chef Emilian Vârlescu!