Simplicity Crème Brûlée á la Chef Emilian Vârlescu

Oricine și oricând se poate răsfăța cu o cremă de zahăr ars, desertul clasic franțuzesc pe care-l găsești în marile restaurante, dar și în bucătăria bunicii.

Dacă sunteți începători, nu vă speriați de denumirea pretențioasă! Veți învăța cum se face de la un profesionist: maestrul Emilian Vârlescu. Talentat și modest ca întotdeauna, sibianul nostru ne arată că avem de a face cu o rețetă simplă și rapidă, din ingrediente puține.

Simplicity Crème Brûlée

Ingrediente

  • 8 gălbenușuri
  • 160 g zahăr
  • 800 ml frișcă naturală fără zahăr
  • 300 ml lapte
  • un baton de vanilie
  • zeama și coaja de la o lămâie

Mod de preparare

  1. Se încălzește frișca și laptele până la punctul de fierbere, apoi se amestecă cu galbenușurile bătute și cu zahărul.
  2. Se pregătesc 8 vase în care turnăm din compoziție și le dăm la cuptor timp de o oră, la temperatura de 160 de grade.
  3. Desigur, totul trebuie condimentat cu multă dragoste!

Mulțumim pentru lecția de azi, Chef Emilian Vârlescu!

Lasă un răspuns