Piept de raţă cu foie gras şi garnitură de legume

O specialitate de lux pentru a-ți impresiona familia sau oaspeții în acest sfârșit de săptămână ne este oferită de Chef Radu Zărnescu, unul dintre cei mai galonați bucătari din România, președinte Euro-Toques Romania și CEO al Asociației Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA).

“Ca să împănaţi mai uşor pieptul de raţă, introduceţi tranşele de foie gras în congelator, cu 20 minute înainte de pregătire” este recomandarea maestrului Radu Zărnescu.

Ingrediente

  • piept de raţă 1 kg (5 buc.)
  • foie gras 250 g
  • morcovi 300 g
  • gulioare/ţelină 600 g
  • zahăr 200 g
  • oţet balsamic 0,020 g
  • ulei de măsline 100 g
  • smântână dulce 300 g
  • ulei 200 ml
  • vin alb 100 ml
  • boabe de piper roşu
  • sare şi piper

Mod de preparare

  1. Pieptul de raţă se crestează pe partea cu epiderma, se împănează cu foie-gras, se trece prin concentraţia de zahăr caramelizat şi se prăjeşte în ulei încins pe partea crestată, după care se introduce  la cuptorul încins la 180 grade, pentru 10 minute.
  2. Gulioarele şi morcovii se taie în tranşe subţiri, se fierb în apă cu sare şi apoi se sotează la tigaie în ulei de măsline.
  3. Se prepară sosul din smântână dulce, vin alb, caramel, oţet, sare şi boabe de piper roşu.
  4. Pe farfurie se aşază suportul obţinut din tranşele de gulioare (ţelină) şi morcovii sotaţi în unt, apoi pieptul de raţă tăiat în două pe diagonală şi sosul de smântână.

Carnea de raţă este o sursă de proteine, care participă la elaborarea ţesuturilor, ne mai reamintește Chef Radu Zărnescu.

Lasă un răspuns