Marmelada de prune, dar din darurile toamnei

Frumoasă și bogată-i toamna noastră românească…

Sub soarele blând de octombrie, truda întregului an capătă rost și gust, iar gospodarii și gospodinele încep a se bucura de roade. Să ne bucurăm și noi ca odinioară, la cea mai frumoasă sărbătoare a recoltei, în Muzeul ASTRA!

Duminică, 4 octombrie, între orele 10 și 16, Târgul de țară de la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului prinde viață din nou. Veți găsi acolo o expoziție de unelte agricole, fotografii din satul de demult, dar și multe bunătăți care vă așteaptă să le gustați și să le luați acasă.

Se va pregăti zacuscă, dulceață de prune, ciorbă de varză cu carne de noatin și ghiveci de legume.

Dar până mâine mai există și ziua de azi, iar dacă vreți să-ncercați o rețetă tradițională, tot Muzeul ASTRA ne oferă una autentică:

Marmeladă de prune

  1. Se aleg prune cât mai coapte și mai dulci, se crapă pe jumătate și se înlătură sâmburii.
  2. Se pun la foc într-o cratiță, amestecând în continuu pentru a nu se prinde.
  3. Se ține pe foc până când se întărește încât “stă lingura dreaptă în el”.
  4. În cazul în care se folosește zahăr, dulceața este gata când începe să se gelatinizeze.

Lasă un răspuns