Mâncărică de conopidă şi morcovi

O rețetă de post ieftină, simplă, dar și foarte sănătoasă!

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă tocată
  • un căţel mare de usturoi tocat mărunt
  • 30 g de rădăcină de ghimbir tocată mărunt
  • 200 g linte galbenă
  • 550 ml supă clară de legume
  • 100 g de morcovi tăiaţi fâşii subţiri
  • 170 g conopidă tăiată cuburi
  • 3 linguri de frunze de coriandru sau pătrunjel
  • o lingură de suc de lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se încinge uleiul într-o cratiţă, la foc moderat, se adaugă ceapa şi usturoiul. Se călesc, amestecând, circa 5 minute, până când încep să se înmoaie. Se adaugă ghimbirul şi se căleşte încă 3 minute.
  2. Se adaugă lintea şi se amestecă bine. Se toarnă supa clară în cratiţă, se acoperă şi se dă în clocot. Se micşorează focul şi se fierbe încet, timp de 15 minute.
  3. Se adaugă morcovii şi conopida. Se acoperă iar cratiţa şi se fierbe totul încet, timp de 15 minute, până ce lintea este fragedă, iar legumele sunt fierte.
  4. Se adaugă sare şi piper.
  5. Se adaugă coriandrul sau pătrunjelul şi sucul de lămâie.

Mai multe rețete delicioase găsiți în cartea “Bucate gustoase cu condimente alese” (Mediaș, 2018), scrisă de prof. Aurelia Rusu și conf. dr. farm. Ladislau Rosenberg.

Lasă un răspuns