Dönerul sibian cucerește România pas cu pas

Cu un total de 52 de unități, DAbo Doner a devenit cea mai mare franciză românească de fast food.

DAbo Doner a inaugurat patru restaurante în ultimele zile, două în Sibiu și câte unul în Pitești și Curtici, următoarele orașe de pe harta DAbo fiind Cluj-Napoca, Medgidia, Brașov, Bacău și Brăila.

“Deși este o perioadă foarte grea pentru restaurante, baruri, hoteluri şi toată zona HoReCa, cu venituri mult reduse din cauza pandemiei, DAbo Doner crede în continuare în misiunea pe care o are, aceea de a fi alături de comunitatea noastră și de a le pune mereu la dispoziție consumatorilor o alternativă sănătoasă, nutritivă și, în același timp, gustoasă, la clasica «shaorma cu de toate». E drept că nimeni nu se aștepta la această criză, am fost nevoiți să ne resetam planurile de business, însă ne dorim să susținem în continuare și deschiderea celor 20 de restaurante DAbo Doner și opt restaurante DAbo Grill, atât prin eforturi proprii, cât și bazându-ne pe partenerii noștri, care vor să investească în povestea DAbo”, explică sibianul Dan Paștiu, fondatorul DAbo International.

Cât costă să-ți deschizi o franciză DAbo Doner?

Taxa de franciză pentru DAbo Doner costă 10.000 de euro, sumă la care se vor adăuga redevența de exploatare lunară, în valoare de 2,5% plus TVA din totalul încasărilor și redevența de publicitate în cuantum de 2%. Investiția totală necesară pentru deschiderea unui restaurant DAbo Doner se situează în jurul sumei de 150.000 euro, buget care include spațiul, amenajarea și utilarea acestuia (incluzând self-order kioskurile), formarea echipei și costul de franciză.

Franciza DAbo, fondată de sibianul Dan Paștiu în 2013, numără în prezent 52 de unități deschise în 32 de orașe, localuri care au în spate 31 de parteneri francizați. În 2018, cifra de afaceri a întregului lanţ de restaurante a atins 17 milioane de euro, iar în 2019 a ajuns la 22 milioane de euro.

Principiul care stă la baza activității DAbo este prepararea produselor la fața locului, venind cu o alternativă mai sănătoasă și, în același timp, gustoasă, la clasica “shaorma cu de toate” sau chiar la kebap.

Fonduri de investiții pentru redeschideri și relocări

Noile restaurante sunt susținute din fondurile de investiții pentru redeschideri și relocări DAbo Doner, în valoare de 400.000 de euro. Toate investițiile s-au în ciuda faptului că, în pandemie, DAbo Doner a funcționat doar cu 29 de unități deschise exclusiv pentru delivery și takeaway. Mai mult, vorbim de aproape 6 luni în care s-a lucrat în pierdere, procentul oferit platformelor de livrări depășind cu mult marja de profit a francizei, potrivit reprezentanților DAbo.

Lasă un răspuns