Clubul de lectură în natură

50 de copii din comuna sibiană Laslea își îmbunătățesc abilitățile de citire alături de un pedagog.

Acest lucru este posibil prin intermediul proiectului „Clubul de lectură în natură”, implementat de Asociația Casa Naturii în perioada iulie-noiembrie 2020. În proiect sunt implicați copii cu vârste între 7 și 13 ani din satele Laslea, Mălâncrav, Roandola, Nou Săsesc și Florești.

„E foarte bine, distractiv, învățăm multe lucruri și povești noi. Tot ce pot să spun e că e frumos!”, ne-a spus Hana, participantă la club.

Copiii au participat la clubul de lectură toată vara, iar programul va continua și pe parcursul lunilor de toamnă. Scopul proiectului este acela de a ajuta copiii să recupereze competențele la limba română pierdute în perioada auto-izolării. Cu ajutorul tehnicilor de educație non-formală, clubul cultivă interesul copiilor pentru citit, în conformitate cu viziunea pe termen lung a alfabetizării ca bază pentru educarea unor generații de copii care gândesc critic și se exprimă liber.

“Lectura este asociată cu creativitatea și nu este percepută de copii ca o activitate obligatorie sau plictisitoare. Clubul se va încheia prin mici spectacole susținute de copii, inspirate din lecturile lor din ultimele luni”, spune Elena Șerbănescu, membru al Asociației Casa Naturii.

Clubul de lectură în natură are sprijinul școlii din Laslea și este posibil cu ajutorul programului Start ONG.

Lasă un răspuns