Ciorbă de varză cu carne de noatin din Mărginimea Sibiului

Bucătăria ciobănească este cartea de vizită a județului Sibiu, iar dacă vreți să-ncercați o rețetă tradițională din Mărginimea Sibiului, noi vă recomandăm astăzi o ciorbă albă unde carnea de oaie tânără își împletește aroma cu o lingură de chisătură și primește prospețimea unei salbe sănătoase de legume.

Ciorbă de varză cu carne de noatin

Ingrediente

  • 1 kg carne de noatin cu oase: gât, spete, pulpe
  • 1 căpățână mare de varză
  • 1 lingură chisătură
  • 0,5 kg roșii
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură oțet
  • 2 crenguțe cimbru
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare

  1. Carnea se pune la fiert, se ia spuma, apoi se adaugă: sarea, chisătura și roșiile.
  2. Când carnea este fiartă, se adaugă varza tăiată mare și oțetul, apoi se mai lasă să fiarbă pentru câteva minute.
  3. Când varza este fiartă, se ia mâncarea de pe foc, se adaugă cimbrul tocat mărunt și gălbenușurile amestecate cu smântână.
  4. Se servește cu mămăligă caldă.

Rețeta ne-a fost împărtășită cu drag de doamna Elena Moldovan, bucătăreasă cu ștate vechi din Sibiu. “Este o rețetă din zona Mărginimii Sibiului. Am pus legumele, după aceea varza, cărnița, boabe de piper, foi de dafin, cimbru și la final o dregem cu ouă și cu smântână”, explică gospodina.

Lasă un răspuns