Rasol de porc cu os, ciuperci și condimente thai

O delicatesă de inspirație orientală!

Ingrediente

  • 600 g rasol de porc
  • 100 g ciuperci
  • 1/2 linguriţă de amestec de cinci condimente thai
  • 4 ouă
  • 3 rădăcini de coriandru
  • 3 linguri de sos de soia
  • o linguriţă de sos de soia negru
  • 3 căţei de usturoi
  • o linguriţă de piper negru zdrobit
  • 3 căni de apă
  • 4 frunze de coriandru pentru decor
  • pentru sos: 2 ardei chili feliaţi, o linguriţă de coriandru, 2 linguri de usturoi tocat, 1/2 linguriţă de sare, 2 linguri de oţet alb


Mod de preparare

  1. Se pune apă la fiert şi se adaugă carnea, coriandrul, condimentele thai, usturoiul, piper şi sos de soia. După ce conţinutul dă în clocot, se pune şi sosul soia negru şi ciupercile şi se fierb 30 de minute.
  2. Se fierb ouăle şi se pregăteşte sosul amestecând într-un blender ingredientele menţionate mai sus. Se adaugă apoi şi oţetul şi se omogenizează.
  3. După ce carnea este gata, se taie felii şi se serveşte cu ouăle fierte, sos şi frunze de coriandru.

Lasă un răspuns