La plăcinte înainte

Pentru prima oară în Sibiu, Piața Habermann va găzdui un festival dedicat plăcintelor.

Evenimentul se va desfășura în perioada 25-27 septembrie și le promite gurmanzilor preparate cu ingrediente 100 % naturale.

„«Festivalul de Plăcinte și Merinde» va aduce în orașul dumneavoastră bucătari și producători din toate colțurile țării, cu o diversitate de plăcinte delicioase pregătite atât după rețete tradiționale, cât și după rețete inedite din bucătăria modernă, o încântare de gusturi și arome! Se vor pregăti vestitele plăcinte poale-n brâu moldovenești, plăcinte munteneşti, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, plăcinte de casă sârbești, cu dovleac, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi spanac, cu brânză dulce şi stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte ţărăneşti coapte pe plită, simple şi umplute, dulci său sărate, plăcinte turcești- suberek, plăcinte cu brânză şi mentă, în foi fine, lipie subţire cu carne de vită, ceapă, ardei kapia, usturoi şi condimente, o multitudine de reţete şi o gamă variată de plăcinte, din care aveţi ce alege.

Râuri de must vor curge la această sărbătoare și pentru ca mustul să alunece mai bine, producătorii au adus cu ei pastramă aromată, care va fi gătită în toate formele: friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun. Vor mai fi berbecuți și alte cărnuri la proțap, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite din belşug cu must şi vin. Nu vor lipsi nici dulcețurile și zacusca, pregătite pentru a sta numa’ bine în cămară, produse apicole și siropuri naturale, produse tradiționale, brânzeturi și afumături, dulciuri fel de fel, bunătăți pentru toate gusturile“, anunță Marius Adam, din partea Autentic Events, organizatorii evenimentului.

Lasă un răspuns