Ficăței lyonezi á la Chef Bogdan Roman

În spatele acestei denumiri prețioase se ascund simpaticii ficăței cu ceapă, pe care-i iubim în compania unui piure fin asortat cu murături.

Chef Bogdan Roman ne îndeamnă să-i pregătim gustoși și fără fițe: chiar și bucățelele sfărâmate se transformă într-un sos minunat, așa că nimic nu se va pierde!

Ingrediente

  • 500 g ficăței de pui
  • 500 g ceapă
  • 100 g unt
  • 3 căței de usturoi
  • 200 ml vin roșu
  • sare și piper după gust


Mod de preparare

  1. Se curăță și se spală cu atenție ficățeii. Se verifică să nu mai conțină fierea.
  2. Se curăță ceapa și se toacă julien mare.
  3. Se pune untul într-o cratiță la foc mic și, când s-a topit, se adaugă ficățeii. După câteva minute, se adaugă și ceapa și se prăjesc împreună, amestecând ușor, din când în când, cu grijă pentru a nu sfărâma ficățeii.
  4. Se adaugă sare, piper, vin și se mai lasă pe foc până ce scade.
  5. După ce ați oprit focul, adăugați usturoiul tocat mărunt.
  6. Se servește cu garnitură de piure de cartofi și salată de murături.

Lasă un răspuns