După muncă și răsplată

De la sacul de grâu și până la gogoșile aburinde din farfurie, oaspeții Muzeului ASTRA au ocazia să afle, în acest sfârșit de săptămână, povestea unui meșteșug din satul românesc de altădată.

Astăzi și mâine, între orele 10.30 și 17.00, sunteți invitați să participați la un atelier interactiv de morărit și produs făină, mălai, gogoși și pită. Acesta se va desfășura în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la moara cu cai din Sânpetru Mare, județul Timiș, și gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică, județul Sibiu.

“Ne întoarcem la șuierul apei curgătoare de munte, la vuietul limpede din iarba verde de acasă, ne întoarcem pe ulița copilăriei și la cămara plină cu bunătăți… Ne îmbie aici mirosul cuptorului doldora de cozonaci proaspeți și… gogoșile lu’ mamaie! Cine participă află cum e să sfurnești porumbul, să macini grâul la moara de mână cu piatră fixă și alergătoare, să cearnă făina și, mai ales, să mănânce la final propriile gogoși”, promit reprezentanții muzeului.

Lasă un răspuns