“Dor de casă” á la Chef Emilian Vârlescu

Dorul de casă a devenit o sursă de inspirație pentru Chef Emilian Vârlescu din Sibiu, care în aceste zile îi încântă pe turiștii de pe litoral cu noile sale creații.

De la malul Mării Negre, acolo unde lucrează în timpul sezonului estival, talentatul bucătar sibian se gândește și la cei de acasă, iar cititorilor noștri le dedică un desert aromat și cu aspect impresionant, pe care l-a numit chiar “Dor de casă”!

Pentru acest blat pufos de pandișpan însiropat cu amaretto, aveți nevoie de 200 grame de iaurt cu cireșe, 200 grame de zahăr pudră și 200 grame de mascarpone, care se amestecă pe foc până se obține o cremă. Separat, se hidratează 60 grame de gelatină, pe care o adăugăm peste mixul de mai sus. În acest timp, mixăm 350 grame de frișcă naturală și apoi combinăm totul, amestecând ușor. Putem adăuga cireșe din compot, la alegere. Deasupra se așează un ganache de ciocolată neagră, din amestec de ciocolată neagră și frișcă naturală și puțină gelatină.

Lasă un răspuns