Conopidă la cuptor cu verdeţuri, brânză de capră şi migdale

Alege un prânz plin de aromă pentru duminica în familie!

Ingrediente

  • 1 conopidă
  • 100 g brânză de capră
  • 50 g migdale
  • 1 lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • frunze de pătrunjel verde
  • 1-2 fire de mentă

Mod de preparare

  1. Conopida se spală, se rupe în bucăţi mici, se stropeşte cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline, se adaugă usturoiul pisat şi coajă rasă de lămâie, se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă bine.
  2. Se pune într-o tavă pe hârtie de copt şi se coace 15 minute la 180 de grade.
  3. Migdalele se prăjesc într-o tigaie uscată, se lasă la răcit şi apoi se pisează, se amestecă cu uleiul rămas, cu zeama de lămâie şi cu verdeţurile mărunţite, apoi se toarnă peste conopidă şi se amestecă. Deasupra se presară brânza de capră sfărâmată.
  4. Se serveşte lângă friptură, după plac.

Lasă un răspuns