Zilele Hungarikum: Patru zile de festival al gastronomiei maghiare

Zilele Hungarikum: Patru zile de festival al gastronomiei maghiare

Centrul Cultural Maghiar din Sibiu vă invită la cea de-a unsprezecea ediție a Zilelor Hungarikum, festivalul de prezentare a tradiţiilor şi valorilor gastronomice și culturale maghiare.
În cadrul Zilelor Hungarikum, sâmbătă, 22 august, se va desfășura mult apreciatul concurs de gătit la Târgul de țară din Muzeul în aer liber. Echipele care doresc să participe la competiție se pot înscrie completând formularul următor până în 12 august: https://bit.ly/3e3MxkJ. În schimbul unei donații recomandate de 15 lei, gurmanzii vor primi câte porție de gulaș de aproximativ 400 ml. Nu vor lipsi prezentarea „Hungarikum”-urilor, bucatele delicioase, muzica, dansul și meșteșugarii.

„Ne bucurăm să anunțăm că între 20-23 august vom organiza în Muzeul ASTRA cel mai delicios festival al Centrului Cultural Maghiar din Sibiu – HID, „Zilele Hungarikum”. Ținând cont de pandemie, vă rugăm respectați toate prevederile și normele de protecție în vigoare! Punctul culminant al celor patru zile de festival gastronomic rămâne concursul de gătit gulaș de sâmbătă. Continuăm să susținem producătorii și fermierii locali. La evenimentul din acest an, vom invita producători și fermieri locali care vor pune la dispoziția concurenților, contra cost, la prețurile de pe piața locală produse și ingrediente necesare pentru gătit. Organizatorii fac apel la conștiința concurenților și participanților la Zilele Hungarikum pentru a reduce semnificativ deșeurile din plastic de unică folosință introducând farfuriile, tacâmurile și paharele din materiale biodegradabile. Mai mult decât atât, participanții sunt încurajați să vină cu recipiente și tacâmuri de acasă, beneficiind astfel de reducere la achiziționarea voucherului pentru gulaș. Aceștia vor primi porția de gulaș contra unei donații de 10 lei”, spun organizatorii.

Răspunde