Vinete murate – rețetă specială

Ingrediente pentru un borcan de 5 litri

4-5 vinete mijlocii, lunguieţe
3 ardei graşi roşii
3 ardei graşi verzi
4-5 roşii
2-3 pere
2-3 prune
tije de ţelină verde
boabe de piper şi de ienibahar
felii de morcov
căţei de usturoi
cuişoare
busuioc proaspăt
foi de dafin
sare grunjoasă fără iod

Mod de preparare

Vinetele se taie în două pe lungime şi se opăresc.
După ce s-au răcorit, se freacă cu căţeii de usturoi pisaţi, apoi cu praf de cuişoare sau se împănează cu cuişoare întregi.
Se face o adâncitură în mijlocul vinetei şi se așează o jumătate de pară, fără codiţă şi seminţe.
În interiorul perei se aşează o jumătate de prună.
Se reconstituie vânăta, se fixează cu scobitori şi se leagă cu tije de ţelină. Se aşează cu grijă într-un borcan mare.
Ardeii şi roşiile se mixează într-un blender, se subţiază cu apă puţin sărată, după gust, şi se toarnă peste vinete.

Lasă un răspuns