Trei rețete de salate de pui ușoare pentru sezonul cald

Carnea de pui este una dintre cele mai ușoare și mai delicioase tipuri de carne pe care o preferă atât adulții, cât și copiii, recomandată tuturor persoanelor sănătoase, dar şi bolnavilor.

Carnea de pui poate fi folosită în numeroase preparate, de la supe și ciorbe până la sarmale, ardei umpluți, tocănițe, și chiar salate de pui.

Salate de pui cu ou fiert – delicii pentru zilele de vară

O rețetă de salată de pui care se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente la îndemâna gospodinelor este cea cu ou fiert. Pentru a prepara această salată este nevoie de un piept de pui La Provincia, 6 ouă, doi cartofi mari copți, o mână de măsline verzi, o lingură mare de oțet, două linguri de muștar, două linguri de ulei de măsline, ceapă verde și pătrunjel, piper și sare după gust.

Salata se prepară foarte ușor. Este necesar ca gospodinele să taie pieptul de pui La Provincia cubulețe și să îl prăjească sau să îl fiarbă după preferințe. Pieptul de pui se amestecă împreună cu celelalte ingrediente tăiate cubulețe. La sfârșit, salata se omogenizează cu un dressing preparat din oțet, muștar, uleiul de măsline sare și piper, iar dacă rămâne o porție de salată, aceasta se poate depozita la frigider, într-un recipient închis etanș, urmând să fie consumată a doua zi rece.

Salată de dovlecel cu piept de pui – o alegere sănătoasă și nutritivă pentru zilele de vară

Pentru că vara este sezonul dovleceilor, iar carnea de pui este foarte ușoară și nu blochează tranzitul intestinal al consumatorilor cu toxine, se recomandă această salată de dovlecei cu piept de pui delicioasă și sățioasă.

Pentru această salată de dovlecel cu piept de pui sunt necesare următoarele ingrediente: zeamă de lămâie, 1/2 kg dovlecei, 500 g piept de pui dezosat La Provincia, o legătură de spanac tocat proaspăt, o ceapă roșie, o mână de nuci pecan, parmezan ras, mentă tocată, sare și piper.

Salata de dovlecei cu pui se prepară extrem de ușor: se taie pieptul de pui dezosat în orice formă dorită și se așează într-o tigaie încinsă cu ulei la foc mediu. Dovleceii se adaugă peste carnea de pui și se lasă până se înmoaie. Puiul rumenit și dovlecelul înmuiat se amestecă cu marinadă compusă din spanac, ceapă, nuci pecan, parmezan ras și mentă tocată. Salata se poate servi la prânz sau la cină, fără a avea foarte multe calorii.

Salată cu piept de pui la grătar – o altă salată recomandată pentru zilele călduroase de vară

Salata grecească cu piept de pui la grătar este ușoară și delicioasă, recomandată pentru zilele de vară. Pentru a prepara această salată este nevoie de: 150 g de piept de pui La Provincia, o salată verde creaţă, roșii Cherry proaspete, castravete proaspăt, telemea de vacă cu 14% grăsime și o mână de măsline negre, ulei de măsline și oțet de mere.

Pieptul de pui se pune pe grătar după ce grătarul a fost uns cu grăsime. Tot pe grătar se poate pune și brânza la rumenit.

Se taie în cubulețe celelalte ingrediente și se pun într-un bol suficient de încăpător alături de cubulețele de piept de pui și brânză de vaci. Salata se finalizează cu un dressing format din ulei de măsline, oțet de mere după gust, sare și piper.

Lasă un răspuns