Orez cu pui şi cârnaţi

Ingrediente

  • 300 g piept de pui dezosat, fără piele
  • 1,5 linguriţă de paprică
  • 1/2 linguriţă praf de chili
  • o linguriţă salvie
  • 2 linguri ulei
  • o ceapă feliată
  • un ardei gras verde, curăţat şi tăiat
  • 2 tije de ţelină feliate
  • 2 căţei de usturoi pisaţi
  • 400 g orez bob lung
  • 1 litru supă clară de pui
  • 100 g de şuncă afumată tăiată cubuleţe
  • 100 g cârnat picant feliat
  • o cutie de roşii tocate (400 g)
  • sare
  • piper
  • Pentru ornat: 4-6 fire de ceapă verde tocată, pătrunjel tocat gros

Mod de preparare

  1. Se taie carnea cubuleţe de 2 cm. Se presară cu paprică, chili şi salvie, până se acoperă în mod uniform.
  2. Se încinge la foc moderat o lingură de ulei într-o cratiţă, se adaugă puiul şi se prăjeşte 5 minute, amestecând până ce se rumeneşte uniform. Se scoate carnea din vas cu o spumieră.
  3. Se adaugă în cratiţă şi restul de ulei, împreună cu ceapa, ardeiul gras şi ţelina şi se prăjesc 2 minute, amestecând. Se adaugă usturoiul şi orezul şi se continuă încă un minut.
  4. Se toarnă supa şi se amestecă. Se readuce carnea în vas. Se dă în clocot, apoi se micşorează flacăra şi se fierbe carnea 15 minute.
  5. Se adaugă cârnatul, şunca şi roşiile din cutie, cu sucul cu tot. Se gătesc acoperite timp de 5-10 minute, până când orezul a absorbit tot lichidul.
  6. Se asezonează cu sare şi piper.
  7. Se serveşte mâncarea fierbinte, presărată cu ceapă verde tocată şi pătrunjel.

Lasă un răspuns