Chiftele cu varză – un prânz delicios și sănătos pentru familia ta

Varza este recunoscută pentru proprietăţile ei deosebite în cura de slăbire.

Odată tocată, varza trebuie gătită imediat, pentru că dacă intră în contact cu oxigenul, acesta îi răpeşte o parte din vitamina U. Aceasta este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai importante pansamente gastrice, fiind recomandată şi în tratamentul ulcerului.

Ingrediente

  • o varză acră
  • 600 grame carne tocată şi preparată pentru chiftele
  • 200 ulei pentru varză
  • 50 ml ulei pentru chiftele
  • 3 linguri bulion
  • 1 lingură pastă de ardei dulce sau iute, după gust
  • 1 linguriţă paprică (boia)
  • chimen, după gust

Mod de preparare

  1. Varza se spală în mai multe ape, desfăcută în foi, şi se lasă să se scurgă.
  2. Se modelează chiftelele din carnea tocată (fără usturoi) şi se rumenesc uşor în ulei. Se scot şi se lasă deoparte.
  3. Se taie varza foarte subţire şi se căleşte în uleiul încins, la foc mic. După ce s-a albit, se acoperă cu un capac şi se lasă în continuare să se călească. Se amestecă din când în când şi, după ce s-a înmuiat, se toarnă bulionul, pasta de ardei, paprica, chimenul şi un pic de apă şi se lasă să dea un clocot.
  4. Se pun şi chiftelele în cratiţă şi se dă totul la cuptor, la foc mic şi apoi mediu, pentru o oră.

Mai multe rețete ardelenești și nu numai găsiți în cartea “Bucate gustoase cu condimente alese”, semnată de prof. Aurelia Rusu și dr. farmacist Rosenberg Ladislau.

Lasă un răspuns