Supă de cartofi cu tarhon

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 500 g pulpă de porc
  • o linguriţă boia dulce
  • tarhon proaspăt sau în oţet
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

  1. Carnea se taie în cuburi mici şi se pune la fiert în apă rece cu sare. Se ia spuma şi se fierbe complet.
  2. Se scoate carnea şi se păstrează zeama în care a fiert.
  3. Se curăţă 2 cartofi, se taie cuburi mici care se pun în ulei încins odată cu boiaua. Amesteci repede să nu se ardă şi, după ce s-au rumenit un pic, se toarnă zeama în care a fiert carnea. Se mai adaugă apă şi se lasă să fiarbă până ce cartofii s-au desfăcut complet.
  4. În această supă se pun şi restul cartofilor să fiarbă, se mai adaugă apă şi, după ce aceştia s-au fiert, adaugi carnea şi lași să dea două clocote împreună.
  5. La final se pune tarhonul şi se stinge focul.

Lasă un răspuns