La ce putem folosi principalele plante condimentare?

Busuiocul, rozmarinul, cimbrul sau menta vor aduce prospețime și o personalitate puternică mâncărurilor noastre. Aceste plante sunt și un decor perfect de sezon pentru preparate și ne pot decora spectaculos bucătăria.

Busuiocul se folosește la aromatizarea unor supe, salate, sosuri, fripturi ș.a.

Piperul este condimentul universal, care nu poate lipsi din: supe, ciorbe, fripturi, sosuri, salate, marinade ș.a.

Cimbrul este ideal pentru a condimenta: supe, ciorbe, salate, mâncăruri din varză, fasole, cartofi, ciuperci, maioneze, cârnați, tochituri, murături, oțeturi și uleiuri aromate ș,a.

Menta intră în compoziția unor umpluturi, salate, preparate din cartofi, lichioruri, deserturi ș.a.

Roinița dă gust inconfundabil unor supe de vară obținute din fructe (cireșe, vișine), sosuri, preparate din ciuperci, fripturi, oțeturi aromate ș.a.

Usturoiul este nelipsit din diverse supe și ciorbe, salate, fripturi, preparate din carne, sosuri, marinade, tochituri ș.a.

Lasă un răspuns