Sufleu de dovlecei cu roşii

Ingrediente pentru 4 porţii

  • 650 g dovlecei mici
  • 300 g roşii
  • 150 g ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 500 g cartofi făinoşi
  • 70 g verdeaţă (pătrunjel, ţelină, rozmarin)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 170 ml lapte
  • 170 ml smântână
  • 3 ouă
  • 100 g gouda rasă
  • nucşoară rasă
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

  1. Se spală dovleceii, se curăţă şi se taie felii, pe lungime. Se opăresc roşiile, se scoate pieliţa şi pulpa se taie cuburi. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă.
  2. Cuptorul se încinge la 200 de grade Celsius. Ceapa şi usturoiul se călesc în ulei. Se adaugă în tigaie şi roşiile şi se lasă să fiarbă împreună. Se condimentează apoi, după gust, cu sare şi piper.
  3. Într-un castron se face un sos de brânză, amestecând laptele, smântâna şi brânza gouda. Se condimentează picant cu sare, piper şi nucşoară.
  4. Se unge cu grăsime o formă de sufleu, termorezistentă, şi se aşează straturi alternative de cartofi, dovlecei, verdeaţă, roşii şi sos de brânză. Fiecare strat se sărează, după gust. Se încheie cu un strat de cremă de brânză amestecată cu ouăle. Deasupra acestuia se aşează untul în grămăjoare.
  5. Se coace la cuptor timp de 60 de minute.
  6. Se garniseşte cu rozmarin proaspăt.

Lasă un răspuns