Pui la cuptor cu rozmarin şi mere

Ingrediente pentru 4 porţii

  • 1,5 kg pui grill
  • ulei de măsline
  • 2 mere
  • 1 lămâie
  • rozmarin – câteva crenguţe
  • 3-4 linguriţe vegeta

Mod de preparare

  1. Din vegeta şi uleiul de măsline se face o marinadă cu care se va unge puiul, atât în exterior, cât şi în interior. În interiorul puiului se pun crenguţele de rozmarin şi merele felii, stropite cu zeamă de lămâie.
  2. Puiul se leagă cu aţă alimentară, se pune într-o cratiţă cu aproximativ 20 ml de ulei de măsline şi se rumeneşte uşor pe o parte. Se dă apoi la cuptorul preîncălzit, în acelaşi recipient, pentru 75-80 de minute.
  3. Se scoate, se lasă să se răcească 15 minute şi apoi se porţionează şi se serveşte împreună cu merele care se stropesc cu sosul din cratiţă, care s-a format în urma gătirii.

Lasă un răspuns