Pandișpan cu unt și fructe de sezon

Pandișpan cu unt și fructe de sezon

Ți-e poftă de ceva dulce? Chef Marius Muntean, de la Golden Tulip Sibiu, ne dezvăluie o creație proprie perfectă pentru un desert fastuos!

“Pandișpanul acesta este un desert pe care îl putem face la orice tip de eveniment. Poate fi elementul de bază pentru un desert elegant sau poate fi un desert servit în familie. Se pot folosi orice tip de fructe, însă de preferat ar fi fructe de sezon, sunt cele mai bune!”, a spus chef Marius Muntean, pentru Strada Cetății.

Pasiunea lui Marius pentru fructe de sezon și dulciuri a rămas neschimbată din copilărie. “La 5 ani am descoperit prima dată mixerul și am pregătit o spumă de căpșuni. Rezultatul a fost puțin cam acru, dar a fost comestibil, însă bucuria pe care am trăit-o e greu de descris”, mărturisește el.

Pandișpan cu unt și fructe de sezon

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • pentru blat: 4 ouă medii, 120 g făină, 120 g zahăr, 80 g unt, jumătate de plic de praf de copt, esență de vanilie
  • pentru dulceața de căpșuni: 500 g căpșuni, 400 g zahăr, 50 g unt
  • pentru crema de deasupra: 200 g unt, 200 g zahăr, 150 ml frișcă bătută spumă, neîndulcită
  • fructe proaspete pentru ornat

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Pentru a realiza blatul, se amestecă untul moale cu zahăr și se mixează bine, până se topește zahărul și se creează o consistență fină și pufoasă. Ouăle se sparg, albușurile se separă și se bat. Peste crema fină se pune câte puțin ou și se amestecă până reușim să încorporăm toate ouăle, după care se adaugă făina și praful de copt, se amestecă cu grijă cu o spatulă de silicon. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, se unge o tavă cu unt sau ulei și se tapetează cu făină, se pune aluatul în tavă și se coace la temperatura de 170 de grade, timp de 30-40 de minute, în funcție de cuptor. După ce s-a copt aluatul, se lasă la răcit.
  2. Între timp, se poate face dulceața de căpșuni: se pun căpșunile cu zahărul pe foc mic și se lasă să fiarbă 10 minute, fără a amesteca prea mult în crăticioară, iar la sfârșit se pune untul și se ia de pe foc.
  3. Aluatul se taie în două felii pe orizontal și se umple cu dulceața de căpșuni răcită.
  4. Crema care acoperă blatul se face din unt mixat cu zahăr cu aromă de vanilie și frișcă bătută.
  5. Se ornează cu fructe proaspete, bucăți de ciocolată, bomboane etc.

[/directions]

Datorită talentului și experienței sale, Marius Muntean, executive chef la Golden Tulip Ana Tower, este unul dintre bucătarii galonați care reprezintă Sibiul și România cu succes. În acest an, Marius Muntean și-a adjudecat două trofee în cadrul Campionatului European Interregional de Gastronomie (Interregionali Kuhara Europskih Regija – IKKER) desfășurat în Croația.

Răspunde