Mâncare de dovlecei

Gustul proaspăt al dovleceilor, aroma acrişoară a roşiilor şi savoarea celorlalte ingrediente vor face din acest preparat un adevărat hit al verii.

Ingrediente

  • un dovlecel de circa 2 kg
  • o lingură de untură
  • o ceapă
  • 2 linguri de făină
  • o linguriţă boia
  • 2 crenguţe de mărar şi cimbru
  • 4 roşii sau o lingură de pastă de roşii
  • 4 linguri de smântână
  • sare

Mod de preparare

  1. Dovlecelul se curăţă de coajă, se taie în jumătate, se înlătură miezul cu seminţe, după care se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari, se sărează şi după o oră se stoarce bine de zeamă.
  2. Se încinge untura într-o cratiţă, se pune făina şi când a devenit galbenă-aurie se adaugă ceapa tocată mărunt. După câteva minute se adaugă boiaua şi se stinge cu atâta apă, cât să se formeze un sos alb mai subţire.
  3. Se adaugă dovlecelul ras şi se lasă să fiarbă. Când este aproape fiert se adaugă roşiile tăiate sau bulionul pastă, mărarul şi cimbrul. Se fierbe la foc mic 20 de minute. Înainte de a se servi se adaugă smântâna. Această mâncare se serveşte cu ochiuri, chiftele, friptură etc.

Lasă un răspuns