Gulaș cu carne de pui

Gustul acestui preparat este inegalabil dacă îl vom pregăti într-un vas ceramic.

Ingrediente

  • 3 kg carne de pui
  • slănină
  • morcovi
  • cartofi
  • pătrunjel rădăcină și frunze
  • mărar
  • frunze de țelină
  • boia de ardei
  • tarhon
  • sare
  • piper

Directions

  1. Se călește ceapa cu slănină, boia de ardei iute și dulce, circa 10 minute.
  2. Se pune apoi carnea de pui prăjită separat.
  3. Se adaugă apă și condimente (sare, piper).
  4. Când mâncarea începe să fiarbă, se pun zarzavaturile tăiate cubulețe (morcovi, pătrunjel), cartofii, frunzele de pătrunjel verde și tarhonul.

Muzeograful Karla Roșca, de la Muzeul ASTRA, a aflat această rețetă de la familia de meșteri olari Maria şi Gábor Leş, din Bodony, Ungaria, în 2013 și a publicat-o în cartea sa “Povești din
bucătăria olarului”
(Editura Astra Museum, Sibiu, 2016).

Lasă un răspuns