Ciuperci umplute

Arta plastică întâlnește arta culinară!

Mod de preparare

  1. Separă cozile ciupercilor.
  2. Mărunțește cozile și gătește-le în unt.
  3. Adaugă ceapă, usturoi și nucă.
  4. Amestecă totul cu pesmet.
  5. Umple ciupercile cu amestecul.
  6. Presară parmezan.
  7. Coace până când brânza se rumenește, iar ciupercile lasă zeamă.

Până stau ciupercile în cuptor, vă invităm să admirați tabloul “Lumini roșii” al artistului sibian Peter Connerth, lucrare de referință a proiectului „Brukenthal contemporan: culoare și gust”.

Conceptul proiectului continuă asocierea tematică dintre gastronomie și colecțiile Muzeului Național Brukenthal, ajungând în zilele noastre, după ce a explorat, în proiectele precedente, epoca medievală și cea baroc. Din nefericire, etapa de desfășurare a coincis cu criza determinată de evoluția pandemică a noului coronavirus, îngreunând cercetarea culinară, odată cu izolarea fizică și închiderea restaurantelor. Cu toate acestea, proiectul a dobândit o deschidere specială prin ajutorul național și internațional oferit de 15 chefi și mixologiști.

Lasă un răspuns