Surprize pentru vizitatorii Muzeului ASTRA

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului se pregătește pentru redeschidere și ar putea să-și primească primii vizitatori la începutul lunii iunie.

Directorul Ciprian Anghel Ștefan a anunțat că, pentru început, ia în calcul evenimente culturale adresate doar sibienilor, ţinând cont că deocamdată nu este și nu va fi permisă deplasarea între localităţi cu scop turistic.

“Muzeele în aer liber se vor deschide dacă se vor deschide şi parcurile. Totul depinde de ce se întâmplă ca şi situaţie naţională. Dacă creşte numărul de îmbolnăviri şi de cazuri, nu cred că se va relaxa situaţia. Pregătesc evenimente culturale începând cu data de 1-15 iunie, dar şi acolo muzeul îmi permite să am mai multe locaţii”, a spus astăzi Ciprian Ştefan, citat de Agerpres.

Muzeul ASTRA poate fi prima instituţie culturală locală care să îşi deschidă porţile pentru public după încetarea stării de urgență. Unul dintre noile proiecte este cel al aleilor senzoriale, așa că, după ce au stat închiși în casă atâtea săptămânii, sibienii și turiștii se vor bucura cu siguranță de o plimbare desculți prin pădure. “Aleile senzoriale prezintă muzeul dintr-o nouă perspectivă. Ele aduc în atenție armonia om-natură, peisajul și modul în care acesta influențează comunitatea și este, la rândul lui, modificat de aceasta. Bogăția naturii din Dumbravă este acum și mai bine pusă în valoare!”, spun reprezentanții instituției.

În ultimele săptămâni, specialiștii muzeului s-au mai ocupat de lucrări de conservare și restaurare la gospodăria din Almaș, județul Arad, precum și de restaurarea elementelor de lemn originale ale foișorului casei din Vlădești, județul Vâlcea. Toate aceste comori ale patrimoniului românesc și multe altele așteaptă ochii curioși și sufletele deschise să le cunoască.

Cel mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Sibiu, se întinde pe o suprafață de 50 de hectare și ar putea permite acces în siguranță pentru aproximativ 2.500 de vizitatori pe zi.

Lasă un răspuns