Polenul recoltat de albine este un aliment-medicament

Înainte de toate, polenul este un produs cu o valoare nutritivă foarte bună, dar și un aliment-medicament, cu multiple utilizări într-o serie de afecțiuni și mai ales pentru prevenirea acestora.

dr. farmacist Ladislau Rosenberg

Polenul este celula sexuală vegetală, ca urmare conţine o serie de substanțe de natură hormonală şi vitamine care stimulează funcţia sexuală, având astfel un bun efect afrodisiac.

Efectul anabolizant al polenului se datorează multitudinii de substanțe nutritive din compoziția sa care sunt implicate în stimularea apetitului şi astfel ajută la regenerarea celulelor organismului nostru. În tratamentul anorexiei, adică a lipsei poftei de mâncare, destul de frecventă la copii, dar și la persoanele în vârstă și la cele aflate în convalescență, putem folosi polenul mai ales în combinație cu miere, la combaterea acestei afecțiuni.

Efectul anti-aterosclerotic al polenului este datorită compoziţiei sale complexe și, în special, efectului bioflavonidelor. S-a constatat clinic că administrarea sub formă de cură a polenului reduce nivelul presiunii arteriale când aceasta este crescută peste valorile normale și ameliorează circulaţia sanguină prin regenerarea celulelor endoteliului arterial.

Ca și la miere, și în cazul utilizării polenului putem vorbi de un efect de combatere a cariilor dentare, datorită acțiunii bacteriostatice împotriva bacteriei Streptoccocus mutans, agentul cauzal principal al acestei afecțiuni.

Lasă un răspuns