Legume și fructe recomandate persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare

Alimentația sănătoasă, combinată cu evitarea sedentarismului, poate preveni în mod semnificativ incidența bolilor cardiovasculare, printre care infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral, care fac cele mai multe victime în rândul populației din România.

dr. farmacist Ladislau Rosenberg | Doctor Natura

În afecțiunile cardiovasculare, este recomandată o alimentație bogată în legume și fructe, cu conținut ridicat de vitamine, fibre vegetale, minerale și microelemente esențiale. Legumele și fructele sunt în general hipocalorice, au un conținut scăzut de sodiu și se pot consuma crude, sub formă de sucuri sau sub forma diverselor preparate culinare. Printre fructele recomandate în aceste boli, se menționează: cătina, lămâia, mărul, pepenele verde și galben, iar dintre legume, un rol benefic îl au: fasolea verde, spanacul, hreanul, ceapa, usturoiul, sparanghelul, varza, morcovul, gulia, pătrunjelul, țelina ș.a.

Datorită conținutului ridicat în ioni de potasiu al merelor, care au un rol activ în buna funcționare a miocardului, acest fruct este necesar să fie consumat zilnic de către pacienții cu boli cardiovasculare. Preparatele culinare care conțin pătrunjel și țelină au un remarcabil efect diuretic și saluretic, ceea ce contribuie la eliminarea excesului de apă și ioni de sodiu, care generează edeme la pacienții cu aceste afecțiuni.

Lasă un răspuns