Biblioteca ASTRA își reia activitatea cu publicul

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu este pregătită pentru reluarea graduală a activităților, începând de astăzi, cu respectarea unor restricții și măsuri preventive.

Astfel, în perioada 20 – 29 mai, accesul publicului se va face doar la intrarea în Corpul B (str. Gheorghe Barițiu, nr. 7, foaier, parter) și filiale, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 17:00. În sediul vechi, precum și în compartimentele cu public, sălile de lectură și terasele din sediul nou, accesul utilizatorilor este restricționat.

Restituirea documentelor se va face în spațiile amenajate la intrarea în Corpul B și filiale, unde utilizatorii vor returna publicațiile în cutii destinate acestei operațiuni. Materialele aflate în aceste cutii vor fi păstrate în izolare înainte de a fi reintroduse în colecții, pentru a evita o posibilă contaminare, astfel: documentele din hârtie/carton – 3 zile calendaristice; documentele laminate/din plastic – 10 zile calendaristice.
În această perioadă nu vor fi aplicate penalizări pentru întârzierea returnării publicațiilor.

Împrumutul de publicații se va face doar pe bază de solicitare telefonică sau online. În vederea pregătirii și rezervării de documente, utilizatorul înregistrat al bibliotecii va solicita documentul/-ele cu o zi înainte, prin e-mail la: bibliosuport@bjastrasibiu.ro sau la numerele de telefon 0269 210 551, 0269 215 775, 0269 213 377 (sediile centrale), 0369 807 053 (filiala Bâlea), 0369 807 050 (filiala Hipodrom), 0369 807 051 (filiala Valea Aurie), 0369 807 052 (filiala Vasile Aaron), 0369 443 775 (filiala Cisnădie).

Utilizatorii vor putea ridica documentele solicitate direct de la biroul amenajat la intrarea în foaierul Corpului B sau intrarea în filiale.

Pentru solicitarea de documente de patrimoniu care nu se împrumută la domiciliu (ex. din cadrul Compartimentului Periodice), se transmite, de asemenea, o cerere prin e-mail, în vederea obținerii unui document scanat, în conformitate cu legislația în vigoare.

Accesul va fi permis utilizatorilor echipați cu măști de protecție, accesul fiind limitat la maximum două persoane. La intrarea în Corpul B al bibliotecii se va efectua un triaj observațional, iar în cazul suspiciunilor de temperatură ridicată sau alte simptome de infecție respiratorie, va fi interzis accesul.

Angajații vor purta măști și mănuși de protecție și vor asigura igienizarea frecventă a mâinilor.

Vor continua acțiunile frecvente de igienizare și dezinfectare a tuturor suprafețelor expuse și obiectelor de uz comun, iar spațiile de lucru vor fi curățate și aerisite regulat. În zonele de acces pentru public vor exista puncte pentru dezinfectare.

Pentru a respecta normele de distanțare fizică în spațiile publice, vor fi amplasate marcaje sau benzi pentru delimitare.

Tot în scopul reducerii riscului de răspândire a infecțiilor, vor fi amplasate la loc vizibil atenționări privind măsurile de prevenire și protecție – igienizare mâini și distanțare socială.

Servicii și resurse online ale bibliotecii

Lasă un răspuns