[ingredients title=”Ingrediente”]
- 350 g morcovi
- 250 g țelină
- 50 ml ulei
- 3 mere
- 1 lămâie
- 1 salată verde mică
- smântână sau muștar
- sare
- piper
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se desface salata verde în foi, se spală bine și se lasă la scurs.
- Între timp, se curăță țelina și morcovii, se spală și se dau pe răzătoare, păstrându-se în boluri separate, până la preparare.
- Se curăță merele de coajă (după ce au fost spălate în prealabil) și se taie în felii subțiri.
- Se pun legumele și merele într-un castron și se stropesc cu zeama de la lămâie și cu ulei.
- Se adaugă sare și piper, după gust, și se amestecă bine.
- Se decorează totul, într-un bol, cu frunzele de salată verde, peste care se așează salata de crudități și se poate servi ori cu muștar, ori cu smântână.
[/directions]
Mulțumim pentru această rețetă de primăvară doamnei Aurelia Rusu!