Mâncare de pește

De Florii este dezlegare la pește, așa că vă propunem o rețetă cu o istorie de cel puțin 120 de ani, publicată la Sibiu în prima carte de bucate cu rețete transilvănene în limba germană.

Mâncare de pește

Câțiva pești curățați se lasă câteva ore cu sare, ulei și oțet, să li se întărească carnea. Se taie apoi în bucăți, se pun bucățile una lângă alta, într-un vas de pământ, uns bine cu unt. Pe fiecare bucată de pește se pune o bucățică de lămâie fără sâmburi, se pun deasupra piper, capere, frunze de pătrunjel tocate, câteva bucăți de unt, se toarnă un pahar de vin de mere și un pahar de apă, în care a fost dizolvat un pic de extract de carne, se acoperă bine vasul, se pune peste un vas cu apă clocotită, totul se dă la cuptor, unde peștele va fierbe în sosul propriu pentru o jumătate de oră, având grijă să fie stropit des cu sosul din tigaie. Peștele se aduce la masă în vasul în care a fost pregătit, împreună cu cartofi cu sare, care au fost acoperiți cu frunze de pătrunjel tocate. Dacă sosul de pește este prea mult și prea subțire, se leagă cu pesmet prăjit.

Cartea „Bucătăria transilvăneană“, de Elise Fröhlich, a fost acum tradusă în limba română și o puteți comanda la telefon 0745.263.917.

Lasă un răspuns