Cetatea din LEGO

Doi austrieci au construit o cetate din județul Sibiu cu piese LEGO.

Stai acasă? Pune-ți răbdarea și îndemânarea la încercare!

Fundația “Biserici fortificate” (Stiftung Kirchenburgen) din Sibiu a primit, zilele trecute, o scrisoare emoționantă de la Clemens Tenreiter și fiul său, Levi, care au reconstituit o biserică fortificată din județul Sibiu, folosind peste 10.000 de cărămizi LEGO.

Mesajul celor doi turiști fascinați de patrimoniul județului Sibiu reprezintă, în timpuri de carantină și izolare, nu doar un semn de speranță, ci și o idee excelentă pentru petrecerea timpului, astfel încât să nu fim cuprinși de depresie:

“Eu și fiul meu Levi suntem foarte interesați de castele. În 2018, am făcut un tur al Transilvaniei, prin Sibiu, Brașov și Sighișoara. În această călătorie, am vizitat peste 25 de biserici-cetăți, ruine și castele. Pentru că ne place să construim LEGO, la sfârșitul anului trecut am început proiectul ‘Biserica fortificată LEGO’. Am recreat biserica-cetate de la Dealu Frumos din aproximativ 10-12 mii de piese LEGO. Construcția noastră arată perioada de expansiune maximă a fortificațiilor bisericii, din jurul anului 1650.”

Clemens și Levi locuiesc în orașul austriac Salzburg. Clemens este asistent medical de chirurgie, iar Levi, în vârstă de 10 ani, este elev. Ei se află acum în carantină acasă și lucrează deja la următorul proiect LEGO: cetatea din Gârbova, potrivit reprezentanților fundației. Din păcate, Clemens a anunțat că piesele sunt pe terminate.

“Sperăm că vremurile dificile se vor încheia în curând și că depozitul LEGO va putea fi aprovizionat. Sănătate și distracție plăcută!”, transmite echipa Stiftung Kirchenburgen.

Echipa fundației “Biserici fortificate”. De la stânga la dreapta: Ramona Laczko David, Philipp Harfmann, Ecaterina Gál, Wieland Köber, Andreea Mănăstirean, Sebastian Bethge și Ruth István

În 1250, la Dealu Frumos (Schönberg) exista o bazilică romanică din piatră, distrusă de o invazie tătară în 1285 și refăcută ulterior. Biserica a fost extinsă și fortificată la începutul secolului al XVI-lea.

Biserica evanghelică fortificată Dealu Frumos / foto: transilvania-card.ro

Lasă un răspuns