Ingrediente pentru aluat
- 500 g făină
- 200 g margarină
- 150 g smântână
- 50 ml lapte
- 1/2 linguriță sare
- 1 lingură drojdie proaspătă
- 1 lingură zahăr
Ingrediente pentru umplutură
- 250 g carne de vită și 250 g carne de porc, tocate
- 2 cepe tăiate fin
- 2 linguri ulei
- 2 ouă
- 1 legătură de pătrunjel tocat
- 1/2 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper
Mod de preparare
- Făina se amestecă cu drojdia pusă în puțin lapte. Se adaugă margarina, smântâna, sarea, zahărul și laptele. Se frământă bine și se lasă la dospit timp de o oră.
- Carnea se amestecă cu ceapa călită. Se adaugă ouăle, sarea, piperul, pătrunjelul.
- Aluatul se întinde în foi de o jumătate de cm. Cu ajutorul unui castron mare se taie cercuri, care la rândul lor se taie în 8 bucăți.
- Se adaugă umplutura în fiecare triunghi și se rulează spre vârf. Se așează într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
- Cornulețele se ung cu ou amestecat cu puțină apă și se coc timp de 30-45 minute.
Rețetă publicată de Aurelia Rusu în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”
Similare