Weinfest Mediaș 2019 – o sărbătoare a gusturilor

Weinfest Mediaș 2019 – o sărbătoare a gusturilor

Vinuri alese, aduse de peste 20 crame din România și Republica Moldova, alături de preparate din carne de vită pregătite de chef Radu Zărnescu și chef Marius Rafa, înnobilează Mediașul, vechea metropolă de vin a Transilvaniei.

Weinfest 2019 înseamnă trei zile de poveste: degustări de vin, show-uri culinare, muzică de calitate, masterclass-uri, expoziții de artă. O adevărată sărbătoare a toamnei și a bunului gust!

„Dacă anul trecut am avut ceafă de taur Angus, anul acesta am ales de la pulpă rasolul alb, mâine vom avea nuca și poimâine vom avea antricotul. Bineînțeles, gătite într-o manieră mai modernă, în asociere cu mai multe ingrediente pe farfurie și cu vinuri foarte bune. În seara asta am lucrat cu partenerii de la Cramele Cricova. În general, toată lumea știe că vinurile roșii completează carnea de vită. Cricova Prestige este un sortiment foarte corpolent, care te duce cu gândul la arome de toamnă, de sezonul vinului”, ne-a declarat chef Radu Zărnescu, preşedintele asociației profesionale Euro-Toques România, membră în Euro-Toques Internațional (European Chefs Community).

În prima zi de Live Cooking Show & Master Class, Zărnescu a pariat pe rasol alb, țelină, trufe din Transilvania, praf de leurdă, sos din mușchi fraged presat, mere deshidratate, toate în asociere cu vin creat din Cabernet-Sauvignon şi Merlot, “Codru de Cricova”. Sute de medieșeni au avut ocazia să încerce gratuit bunătățile celor de la Masters of Flames.

„Eu promovez bălțata românească, o să pregătesc antricot din bălțata românească maturat care poate să concureze cu orice altă rasă de carne de peste hotare”, a spus chef Marius Rafa.

Vă invităm să urmăriți în continuare un reportaj realizat în prima zi a festivalului!


Program Weinfest Mediaș 2019

Răspunde