Gulaș unguresc sau papricaș

Gulaș unguresc sau papricaș

Carnea poate fi de vită, oaie, miel sau pasăre, dar cel mai gustos gulaș e cel din carne de pasăre, spun locuitorii din zona Mediașului. Dacă folosiți carne de vită, trebuie să fie mai grasă.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 400 grame carne
  • 0,5 kg roșii sau bulion
  • 4-5 cepe
  • 1 lingură de unsoare sau 2-3 linguri de ulei
  • sare, piper și boia iute după gust

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Carnea se spală, se taie cuburi de 2×2 cm, se pune în ulei sau unsoare.
  2. Apoi se pune zeama, în care se pun ceapa și sarea și se călesc împreună.
  3. Când ceapa a prins culoarea aurie, se adaugă un pahar de apă, se amestecă și se lasă sub capac până se înmoaie carnea frăgezită la abur. Dacă se termină lichidul, se completează cu apă fiartă.
  4. Se încearcă cu furculița, iar după ce se înmoaie carnea se pun piperul, bulionul sau roșiile, boia și se introduce în cuptor până se îngroașă.
  5. Vara se pun roșii, ardei, pătrunjel fin tăiat.
  6. Se poate servi cu mămăligă sau găluște.

[/directions]

Răspunde