Ciorbă acră de vită

Slănina afumată și tarhonul dau o savoare specială acestei ciorbe specifică Mărginimii Sibiului.

Ingrediente

  • carne de vită (mânzat) cu os
  • morcovi
  • pătrunjel rădăcină
  • pătrunjel frunze
  • țelină
  • ceapă
  • slănină afumată tocată
  • tarhon
  • ouă
  • oțet
  • sare
  • lapte
  • făină albă
  • piper

Mod de preparare

  1. Carnea se spală, se pune la fiert în apă cu sare și se spumează.
  2. Se adaugă morcovii, pătrunjelul, țelina și ceapa, ca pentru supă.
  3. Când carnea și legumele sunt fierte, se adaugă slănina, un dres de făină cu lapte, apoi tarhonul.
  4. Ciorba se strecoară și se drege cu gălbenușurile. Se acrește cu oțet după gust.
  5. În farfurie, se adaugă pătrunjel tocat mărunt și piper.


Rețetă oferită de A.P.A.R. – Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari

Lasă un răspuns